Reduceri!

Pietre roci vulcanice pentru incalzitoare si sobe saune Waincris

În stoc

Prețul inițial a fost: 147,06 lei.Prețul curent este: 125,00 lei.

SKU: 5949161350836

SKU: 5949161350836 Categorii: ,

Descriere

Pietrele pentru sauna sunt pietre naturale din roca vulcanica si furnizeaza o energie termica distribuita egal pe toata suprafata incalzitorului de sauna.

Diametrul pietrelor de saune este cuprins intre 5 si 15 cm.

Greutate pachet: 16.5 kg.

Nota: Intrucat pietrele au forme neregulate si dimensiuni diferite, greutatea lor totala difera de la o cutie la alta.

Costul unei cutii de pietre este de cel putin 10 ori mai mic decat costul schimbarii rezistentelor arse dintr-un incalzitor de sauna (arderea poate fi provocata de pietre sfarmate ce blocheaza fluxul de aer, cantitate insuficienta de pietre, pietre de proasta calitate ).

Recomandari:

  • nu turnati apa pe pietre in exces sau cand acestea nu sunt destul de fierbinti deoarece exista riscul de a arde rezistentele incalzitorului.
  • folositi doar pietrele speciale pentru sauna, deoarece aceste pietre au capacitatea de a inmagazina multa caldura iar evaporarea apei se face treptat.
  • buna circulatie a aerului printre pietrele de sauna face ca rezistentele electrice sa aiba o durata de functionare mai lunga.
  • verificati mereu pietrele de sauna sa nu aiba crapaturi. In cazul respectiv, inlocuiti pietrele. Acest lucru este valabil si in cazul in care pietrele emana un miros urat.

Importanta schimbarii regulate a pietrelor de sauna

Cantitatea și calitatea pietrelor de soba joacă un rol important în întreaga experiență de sauna. Alegerea pietrelor depinde de tipul de soba și utilizarea acesteia. Pietrele trebuie să fie atent selectate pentru durabilitate. Caracteristicile pietrelor de sauna bune includ, printre altele, capacitate termică ridicată și puritate. Pietrele nu ar trebui să producă praf sau orice forma de gaze nocive.

În trecut, pietrele cele mai frecvent utilizate erau din granit sau pietre ce proveneau din apropierea lacurilor sau râurilor. Roca de granit, cu toate acestea, are tendința să se sfarame la o temperatură relativ scăzută de 300 de grade. Capacitatea termică a pietrelor de granit este destul de scăzuta și conductivitatea termică este slabă. Temperatura în saună poate atinge niveluri suficient de ridicate, dar pietrele sa se răcească relativ repede. Pietrele de lac sunt, de asemenea, predispuse să se sfarame repede.

Pietrele inlesnesc producerea aburului in sauna

Cele mai bune pietre de sauna sunt rocile vulcanice profunde. Aceste pietre plutonite și inchise la culoare sunt excelente datorită capacității lor termice și sunt potrivite în special pentru sobele tradiționale. Sobele necesită pietre dense datorita calităților lor superioare de conductivitate termică.

Întreținerea sobei/incalzitorului de sauna

Este important să supravegheati starea pietrelor la intervale regulate. Stratul superior de pietre poate părea în stare bună, dar mai jos pietrele sunt expuse la stres mult mai mare și temperaturi crescute. Pietrele maruntite blocheaza fluxul de aer și acest lucru poate scurta durata de viață a sobei de sauna.

Este o idee bună, cel puțin anual, de a schimba poziția pietrelor și inlocuirea celor sfarmate. În același timp, sistemul de încălzire al saunei poate fi curățat de orice reziduu și praf care se aduna în interior.

Se recomandă ca în condiții normale de utilizare pietrele ar trebui să fie schimbate cel putin o data pe an.

În practică, frecvența de înlocuire a pietrele depinde de gradul de utilizare al saunei și calitatii pietrelor.

Când sauna este folosit doar ocazional, pietrele nu trebuie să fie înlocuite la fel de frecvent(1-2 ori pe an), dar în saune publice pietrele ar trebui să fie schimbate de mai multe ori pe an.

Pret exprimat pe cutie.

Alti clienti au mai cautat: piatra vulcanica, roca vulcanica, roca sauna, roci pentru saune, pietre de sauna, piatra de sauna, piatre sobe saune, pietre Harvia, roci sobe Harvia, roca pentru sauna, roca vulcanica pentru incalzitor sauna, piatra sauna, 

Informații suplimentare

Greutate 16,5 kg
Producator

Waincris

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Pietre roci vulcanice pentru incalzitoare si sobe saune Waincris”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cere oferta pentru

Pietre roci vulcanice pentru incalzitoare si sobe saune Waincris