Reduceri!

Ulei esential de lavanda 10 ml

În stoc

29,00 lei

SKU: LAVOIL

SKU: LAVOIL Categorie:

Descriere

Uleiul esențial de lavandă are numeroase beneficii pentru sănătate, printre care:

 • Hrănește pielea datorită conținutului său ridicat de antioxidanți
 • Este un antiinflamator natural, ceea ce îl face adecvat pentru diferite afecțiuni ale pielii
 • Ține acneea la distanță
 • Reduce stresul și anxietatea
 • Induce somnul
 • Contribuie la vindecarea arsurilor minore și a rănilor
 • Ameliorează durerile
 • Stimulează funcționarea creierului
 • Îmbunătățește circulația sângelui
 • Dezinfectează casa
 • Împrospătează aerul

Ulei de lavandă pentru piele strălucitoare

Amestecat cu un ulei purtător precum uleiul de argan sau de jojoba, uleiul de lavandă poate avea beneficii uimitoare pentru pielea ta.

Prin aplicare direct pe piele: Adaugă 1 picătură de ulei esențial de lavandă la câteva picături de ulei purtător precum uleiul de jojoba (numai bun pentru ten) și masează-ți ușor pielea.

Tratament pentru petele cauzate de soare: Combinat cu ulei esențial de frankincense, uleiul esențial de lavandă este binevenit pentru a reduce din aspectul neplăcut al petelor cauzate de soare. Amestecă 1 picătură de ulei esențial de lavandă cu 1 picătură de ulei de frankincense, ambele la 1/2 linguriță de ulei de jojoba sau de semințe de struguri și masează-te ușor cu ele pe zonele afectate seara înainte de culcare.

Ulei hrănitor pentru baie: Numele „lavandă” provine din denumirea latină „lavare” (a se spăla). Nu este deci de mirare că băile cu lavandă erau foarte populare în Roma și în Grecia antică. O baie cu lavandă nu numai că te va ajuta să dormi mai bine și să miroși excelent, dar lavanda are și proprietăți antiseptice, antioxidante și antifungice, ceea ce este nemaipomenit pentru piele. Adaugă câteva picături de ulei de lavandă într-o cadă cu apă caldă și îmbăiază-te acolo!

Ulei de lavandă pentru acnee

Diferite de tratamentele pentru acnee de pe piață, uleiurile de plante sunt o alternativă mult mai bună și mai sigură. Întrucât are proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii, uleiul esențial de lavandă este nemaipomenit pentru deblocarea porilor și reducerea inflamațiilor provocate de acnee. De asemenea, uleiul de lavandă îmbunătățește circulația sângelui, ceea ce va facilita transferul de nutrienți la nivelul feței, stimulându-se procesul de vindecare.

În calitatea sa de tonic facial: Amestecă 2 picături de ulei esențial de lavandă la 1 linguriță de ulei de jojoba. Vei înmuia o dischetă pentru demachiat în amestec și îl vei aplica pe zonele afectate de acnee. Jojoba va tonifia pielea, în timp ce uleiul de lavandă acționează ca un antiseptic, distrugând bacteriile și reducând iritația și roșeața.

Tratament contra coșurilor: Dacă te trezești cu un coș uriaș, care a ieșit peste noapte, amestecă 1 picătură de ulei de lavandă cu 1 picătură de ulei de argan (un antiinflamator excelent) și aplică direct pe coș. Vei face acest demers de două ori pe zi și vei vedea cât de rapid va dispărea coșul tău. Același amestec funcționează și în caz de cicatrici!

Ulei de lavandă pentru eczeme

Eczema este o afecțiune dezagreabilă, care afectează milioane de oameni din întreaga lume. Ea se caracterizează prin prezența pielii uscate, care se descuamează și prezintă mâncărimi, eczema putând fi moderată, severă sau cronică și să afecteze una sau mai multe părți ale corpului. Un ulei esențial amestecat cu un ulei purtător poate face minuni în tratarea eczemelor. În calitatea sa de antiseptic, de antifungic și de antiinflamator, uleiul esențial de lavandă poate reduce iritația, roșeața și va controla simptomele neplăcute ale eczemei.

Cum: Punând la un loc proprietățile antibiotice ale uleiului esențial de arbore de ceai cu cele antiseptice ale uleiului esențial de lavandă și cu cele antiinflamatorii ale uleiului de cocos, vei putea să creezi un remediu puternic, care va acționa natural pentru a ameliora pielea iritată și pentru  a lupta natural contra eczemei. Vei adăuga câte 2 picături de ulei esențial de lavandă și 2 picături de ulei esențial de arbore de ceai la 2 linguri de ulei de cocos sau avocado și vei aplica amestecul pe zonele afectate, zi de zi.

Ulei de lavandă pentru detoxifierea pielii

Încearcă o detoxifiere naturală cu ajutorul uleiului de lavandă! Suntem „bombardați” în mod constant de numeroase toxine și de factori de stres, care ne afectează starea de bine fizică și mentală. Oricare dintre ele își pun amprenta asupra pielii noastre putând provoca îmbătrânire prematură, piele uscată, ternă, cu aspect nesănătos. Uleiul esențial de lavandă conține antioxidanți care contribuie la detoxifiere, calmează pielea și te liniștesc, reducând stresul.

Cum:Adaugă câteva picături de ulei esențial de lavandă în cadă, alături de 1 cană de sare Epsom pentru a crea o baie liniștitoare, care te va ajuta și să elimini toxinele. Pune sarea Epsom în cadă în timp ce lași apa să curgă. Adaugă apoi 10 picături de ulei esențial de lavandă și amestecă apoi prin apă până când ingredientele se vor dispersa. Vei sta în cadă pentru 15-20 de minute.

Ulei de lavandă pentru buze

Ai buze crăpate și uscate?  Hidratează-le cu un amestec format din ulei purtător și ulei de lavandă, care asigură protecție și catifelează. De asemenea, uleiul de lavandă este excelent pentru a preveni arsurile solare!

Cum :

 1. Tratament pentru catifelarea  buzelor: Pentru un tratament rapid pentru buze, amestecă 2-3 picături de ulei purtător (precum ulei de jojoba, de avocado sau de argan) cu 1 picătură de ulei esențial de lavandă. Îți vei masa buzele cu acest amestec, mai ales când știi că te vei expune la soare.
 2. Balsam de buze hidratant: Acest balsam de buze cu lavandă miroase excelent și este o alternativă lipsită de chimicale la balsamurile de buze din comerț. În același timp, este și foarte simplu de făcut.

Va trebui să ai la dispoziție următoarele:

 • 1/2 lingură ceară de albine
 • 1/2 lingură ulei de cocos
 • 3 picături de ulei de lavandă
 • o seringă/ o pipetă
 • 1 recipient rămas de la alt balsam de buze

Vei pune într-un vas ceara și uleiul de cocos lăsându-le să se topească încet, amestecându-le. Le vei lua apoi de pe foc și vei turna peste ele uleiul de lavandă. Vei pune amestecul în recipientul avut la dispoziție cât mai repede, astfel încât să nu apuce să se întărească.

Uleiul de lavandă în tratarea rănilor

Ți s-a întâmplat să te rănești la genunchi când ai mers cu bicicleta? Renunță la medicamente și orientează-te spre uleiul de lavandă. Cunoscut pentru proprietățile sale antibacteriene, uleiul de lavandă s-a dovedit de secole eficient în tratarea rănilor. Există numeroase studii care i-au dovedit eficacitatea în accelerarea procesului de vindecare.

Uleiul de lavandă pentru tăieturi și zgârieturi

Grație proprietăților sale antibacteriene, uleiul esențial de lavandă poate să accelereze procesul de vindecare al tăieturilor, arsurilor, zgârieturilor și rănilor.  Un studiu efectuat în anul 2016 a demonstrat că uleiul de lavandă accelerează procesul de vindecare a rănilor șoarecilor, în condițiile în care poate să vindece țesuturile pielii mai rapid decât alte soluții care le-au fost aplicate acestora. Concluzia studiului a fost că „Aplicarea uleiului de lavandă stimulează sinteza de colagen”, accelerând procesul de vindecare.

Cum:Având în mâinile curate, amestecă 3-4 picături de ulei esențial de lavandă cu câteva picături de ulei de cocos sau de avocado. Despre acesta din urmă s-a dovedit că poate să realizeze cicatrizarea stimulând pielea să producă noi celule, accelerând vindecarea și regenerarea pielii. Folosește-te de un disc din vată pentru a aplica acest amestec pe răni.

Uleiul de lavandă pentru arsuri

Principalii compuși activi din uleiul esențial de lavandă sunt linalool-ul și acetatul linalyl, cunoscuți pentru proprietățile lor analgezice și anestezice. Totodată, uleiul conține și o cantitate mică de beta- caryophyllene, care sporește și el efectele antiinflamatorii. Toate aceste proprietăți transformă uleiul de lavandă într-un tratament folosit pentru ameliorarea durerilor și reducerea inflamațiilor din arsurile minore, precum sunt cele apărute la călcatul rufelor sau când gătești.

Cum:Amestecă 1-3 picături de ulei de lavandă cu 1-2 lingurițe de ulei purtător precum este uleiul de cocos sau de măceșe. Poți să amesteci mai mult sau mai puțin din aceste uleiuri în funcție de dimensiunea arsurii. Uleiul de lavandă calmează arsurile și are rolul unui antiseptic Întrucât este un antiinflamator puternic, uleiul de moringa este excelent pentru tratarea arsurilor minore, accelerând vindecarea și diminuând cicatricile. Amestecul va fi pus pe arsuri de două ori pe zi, până când acestea se vor vindeca.

Uleiul de lavandă pentru arsurile solare

Cele mai indicate moduri de a te proteja de arsurile solare este să aplici o loțiune de protecție solară,  să porți o pălărie sau să te retragi și în zone cu umbră. Cu toate acestea, dacă pielea ta tot se înroșește și te strânge, uleiul esențial de lavandă îți poate fi de ajutor.  Întrucât este un analgezic natural, dar are și proprietăți antiinflamatorii și este bogat în antioxidanți, uleiul de lavandă combate simptomele asociate arsurilor solare. Un studiu din anul 2012 a demonstrat că amestecul format din uleiul de lavandă, cel de geranium și aloe vera dau rezultate mai bune decât alte tratamente, precum este cel cu sulfadiazină de argint și o cremă cu antibiotic.

Cum:Într-un recipient curat cu spray vei pune 1/4 cană de suc de aloe vera, 2 linguri de ulei purtător (precum este cel de jojoba sau avocado), 2 linguri de apă distilată și 10-12 picături de ulei esențial de lavandă.  Vei agita bine recipientul și vei aplica direct pe zonele cu arsuri solare. Vei repeta demersul de 2-3 ori pe zi până când te vei simți mai bine.

Uleiul de lavandă pentru sănătatea scalpului

Ai scalpul uscat și ai mâncărimi? Un amestec de uleiuri purtătoare hrănitoare și de ulei de lavandă îți poate asigura un scalp sănătos și curat. Datorită acțiunii sale antibacteriene și antiseptice, uleiul de lavandă ajută la prevenirea mătreții.

Cum:

 1. Pentru controlul asupra mătreții: Combinat cu ulei esențial de arbore de ceai, despre care s-a dovedit că are proprietăți antifungice și antiinflamatorii, uleiul esențial de lavandă combate mătreața și reduce senzația de mâncărime și roșeața. Tot ce vei avea de făcut este să adaugi 2 picături de ulei esențial de arbore de ceai și 2 picături de ulei esențial de lavandă într-un șampon blând când te vei spăla pe cap. Vei lăsa amestecul să acționeze cam 3-5 minute înainte să te clătești
 • Tratament cu ulei cald: Un tratament cu ulei cald este grozav pentru regenerarea părului. Căldura uleiului va stimula deschiderea foliculilor de păr și absorbirea uleiurilor esențiale. Combină 10-15 picături de ulei de lavandă cu 1-2 linguri de ulei de cocos călduț (un excelent antiinflamator). Poți să adaugi peste ele și ulei esențial de peppermint pentru a calma mâncărimile din zona scalpului. Masează-te pe scalp cu acest amestec și înfășoară-te apoi cu un prosop. Lasă-l să acționeze cam1 oră și spală-te pe cap cu un șampon blând. Repetă demersul săptămânal.

Uleiul esențial de lavandă pentru dureri de cap și migrene

Dacă te confrunți cu dureri de cap ocazionale sau cu migrene poți apela și la uleiul esențial de lavandă. Despre acesta s-a demonstrat că poate să contribuie semnificativ la ameliorarea durerilor provocate de migrene dacă se vor face inhalații cu el timp de 15 minute. Un studiu a arătat că din 129 de persoane cu dureri de cap, la 92 s-a sesizat o ameliorare totală sau parțială a durerilor datorită uleiului de lavandă. Acest ulei acționează atât de bine nu numai pentru că are proprietăți analgezice, ci și pentru că acționează ca un agent de relaxare, calmând nervii și eliberând tensiunile.

Cum:Adaugă 2-3 picături de ulei de lavandă și 2 picături de ulei de peppermint într-un ulei purtător, precum este și uleiul de măsline de exemplu. Uleiul esențial de peppermint a dovedit că „are efecte analgezice semnificative în ceea ce privește ameliorarea durerilor de cap”. Ca să te bucuri de efectele uleiurilor, va trebui să te masezi cu amestecul menționat pe tâmple, în spatele gâtului și urechilor.

Uleiul de lavandă pentru stres și anxietate

Te simți obosit/ă și stresat/ă? Aroma proaspătă a uleiului esențial de lavandă te poate ajuta să te calmezi sau să îți revii după o zi lungă la muncă. Un studiu din anul 2014 a demonstrat că un preparat placebo cu ulei de lavandă,cunoscut sub numele de Silexan, a fost mai eficient decât un medicament pe bază de prescripție  medicală, Paroxetine, când a fost vorba despre anxietate. Concluzia a fost că: „Silexan a dovedit un efect antidepresiv puternic, îmbunătățind sănătatea mentală, starea de sănătate în ansamblul ei și calitatea vieții”.

Cum:

 1. Prin inhalații directe: Te simți stresat/ă sau agitat/ă? Inhalează ulei de lavandă direct din recipientul său și vei simți îndată cum începi să te relaxezi și să te calmezi. De asemenea, poți să pui puțin ulei în palme și să te masezi cu el pe față, în timp ce respiri adânc. Iată de ce este o idee bună să ai la  îndemână o sticluță cu ulei esențial de lavandă la serviciu.
 2. Prin aplicații pe piele: Dacă simți că vei avea de suferit din cauza unei dureri de cap tensionale, masează-te pe tâmple, în spatele urechilor sau pe încheieturi cu un amestec format din 1-2 picături de ulei de lavandă și câteva picături de ulei de jojoba.
 3. Prin inhalații din difuzor: Pentru a îndepărta stresul și pentru a avea parte de un somn bun pune ulei de lavandă într-un difuzor. Va fi cel mai bine dacă îl vei lăsa pe acesta să funcționeze în timp ce te odihnești noaptea.

Uleiul de lavandă pentru somn

De ce să te bazezi pe diferite pastile de dormit când poți să folosești un remediu natural, așa cum este uleiul de lavandă? S-a demonstrat că acest ulei calmează și induce somnul. Un studiu efectuat pe pacienți vârstnici a ajuns la concluzia că uleiul de lavandă are „un efect sedativ”, care îmbunătățește somnul. Rezultatele studiului au arătat ameliorarea situației acestora după utilizarea uleiului de lavandă. Într-un alt studiu, mai multe femei aflate în perioada postpartum au fost împărțite în 2 grupuri. O parte dintre ele au fost solicitate să inhaleze ulei de lavandă de 4 ori pe săptămână timp de 2 luni. Rezultatul a fost că acestea au avut parte de o creștere a calității somnului. Spre deosebire de diferite medicamente care pot avea efecte adverse, uleiul esențial de lavandă este o alternativă mult mai sigură în vederea obținerii unui somn mai bun, inclusiv din punct de vedere al duratei.

Cum se folosește uleiul de lavandă pentru somn:

 1. Prin aplicații pe piele: Se amestecă un ulei purtător, precum este cel de jojoba sau de semințe de struguri cu câteva picătur de ulei esențial de lavandă și apoi te vei masa cu ele pe tâmple, pe gât, pe încheieturi și în spatele urechilor. De asemenea, te vei masa cu amestecul și pe tălpi pentru ca uleiul să se absoarbă mai repede și să pătrundă în sânge în scopul relaxării corpului și obținerii unui somn odihnitor.
 2. Cu ajutorul unui difuzor: Vei adăuga câteva picături de ulei de lavandă în difuzor înainte să mergi la culcare, astfel încât să te poți relaxa și să ai parte de un somn de calitate.
 3. Baie relaxantă: O baie călduță cu ulei de lavandă este tot ceea ce ai nevoie pentru a te relaxa pe deplin. Vei adăuga 1 cană de sare Epsom și câteva picături de ulei de lavandă în cada cu apă călduță pentru a contribui și la detoxifierea corpului, la îmbunătățirea circulației sanguine și la pregătirea pentru o noapte cu un somn bun.

Uleiul de lavandă și alungarea insectelor

Lavanda are o aromă puternică, numai bună pentru a pune pe fugă țânțarii. De exemplu, dacă te vei uita pe ingredientele diferitelor produse pentru alungarea țânțarilor vei constata că printre ele se află și uleiul de lavandă.

 1. Lumânare: Ca să obții rapid un repelent eficient contra țânțarilor, vei adăuga 6-7 picături de ulei de lavandă la o lumânare, pe care o vei pune afară
 2. Spray: Într-un recipient cu spray vei pune apă și 4 picături de ulei esențial de lavandă și vei agita bine. Te vei da cu spray pe piele și pe haine înainte să ieși pe-afară.
 3.   Amestecă 1-2 picături de ulei de lavandă cu un ulei purtător, precum este și uleiul de cocos și aplică pe zonele afectate de ciupituri cel puțin de două ori pe zi. Dacă înțepăturile sunt dureroase, adaugă în amestec și 1 picătură de ulei esențial de peppermint.

Uleiul de lavandă la curățenie

De la folosirea pentru curățenia în casă până la a conferi aromă săpunului tău, uleiul esențial de lavandă este foarte versatil și numai bun de utilizat în jurul casei. Spre deosebire de produsele de curățenie de pe piață, cu uleiul de lavandă nu vei avea de ce să-ți faci griji că vei avea de-a face și cu substanțe toxice.

Cum:

 1. Ca dezinfectant natural: Combinat cu un alt agent natural de curățenie, precum este oțetul alb de exemplu, uleiul de lavandă poate să fie folosit pe post de spray de curățare. Într-un recipient cu spray vei adăuga 1 cană și 1/2 de apă caldă și 1/2 cană de oțet alb. Vei turna peste ele 15 picături de ulei esențial de lavandă. Poți să folosești spray-ul pe chiuvete, pe rafturi și chiar pe aragaz.
 2. Alături de un detergent pe care-l folosești: Îți dorești să ai parte de rufe care să miroasă proaspăt și să fie curate? Tot ce vei avea de făcut în acest scop va fi să adaugi câteva picături de ulei de lavandă în timpul ciclului de spălat de la mașină.
 3. Adaugă ulei de lavandă în uscătorul mașinii de spălat: Bilele din uscătorul mașinii de spălat sunt binevenite pentru a lăsa materialele mai moi, pentru a reduce timpul de uscare și pentru a reduce gradul de electrizare. Dacă vrei să ai parte de un parfum natural, astfel încât  rufele tale să miroasă excelent, toarnă câte 1 picătură de ulei de lavandă pe fiecare bilă din uscătorul  mașinii de spălat.
 4. Pentru împrospătarea aerului: Având o aromă dulce și blândă, uleiul de lavandă se va armoniza bine cu diferite uleiuri esențiale. Adaugă câteva picături de ulei de lavandă în difuzor pentru a împrospăta și purifica aerul. Dacă vrei, poți să adaugi alături de lavandă și 2-3 picături de ulei esențial de lime sau de grapefruit pentru o notă de citrice. Mai poți să combini uleiul de lavandă și cu 2-3 picături de ulei de cedru, pentru o notă lemnoasă. O altă combinație posibilă este cea dintre uleiul de lavandă și uleiul de eucalipt, mai ales în timpul sezonului în care circulă gripa.

Uleiul de lavandă pe post de parfum

Vrei să miroși bine fără să folosești un produs cu alcool sau un parfum plin de chimicale? Folosește-te de uleiul de lavandă, care asigură un parfum excelent, natural.

Cum:

 1. Prin aplicații pe piele: Poți să aplici 1 picătură de ulei esențial de lavandă direct pe încheieturi sau pe zona gâtului. Dacă îți dorești un parfum mai puțin intens sau dacă ai o piele mai sensibilă, amestecă uleiul esențial de lavandă cu 1-2 picături de ulei purtător (cum ar fi cel de jojoba) și apoi aplică pe piele
 2. În șamponul tău: Adaugă 1-2 picături de ulei de lavandă în șamponul pe care-l folosești de obicei pentru a avea un păr mai frumos și care miroase bine

Uleiul de lavandă pentru afecțiunile respiratorii

Acest ulei este util pentru a trata diferite afecțiuni respiratorii, inclusiv răceala și tusea, congestia nazală, infecțiile în gât și multe altele. Datorită proprietăților sale antibacteriene și antiinflamatorii, să inhalezi ulei de lavandă te poate ajuta să elimini flegma și îți va ușura respirația.

Cum:

 1. Pentru răceli și congestie nazală: Ai nasul înfundat? Într-un vas în care ai pus apă fierbinte adaugă 2-3 picături de ulei esențial de lavandă și 2-3 picături de ulei esențial de eucalipt (cu puternic efect antibacterian și antiinflamator). Acoperă-ți capul cu un prosop și inspiră aburii formați!
 2. Balsam calmant: Pentru ameliorarea congestiei de pe piept vei adăuga 2 picături de ulei esențial de lavandă și 2 picături de ulei esențial de peppermint la 1 linguriță de ulei purtător, precum este cel de măsline de exemplu și masează-te cu amestecul rezultat pe gât, pe piept, pe spate și pe tălpi.

Informații suplimentare

Greutate 0,5 kg

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Ulei esential de lavanda 10 ml”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cere oferta pentru

Ulei esential de lavanda 10 ml